Våre viner

Vårt sortiment er i stadig endring, men hovedfokuset er på viner fra Boreaux i Frankrike. Vi har også et rikelig sortiment fra Toscana i Italia, samt en del andre viner fra Burgund og andre områder i Europa.

Alle våre viner er bedømt av internasjonal presse, slik som Robert Parker o.l. men en del norsk presse har også smakt på noen av våre viner. Les mer her:

Mesteparten av de vinene vi har tilgjengelig på lager, er til salgs til privatpersoner via bestillingsutvalget til Vinmonopolet

BORDEAUX

 

Vårt sortiment består i hovedsak av viner fra Bordeaux, og vi har i skrivende stund rundt 250 rødviner fra Bordeaux, i alle prissegmenter. Bordeaux er nok en av de mest kjente vinregionen i verden, og med god grunn, da dette er noe av den beste vinen som man kan få tak i.

 

Bordeaux produserer også meget gode hvitviner, og de har også Sauternes, en av verdens beste dessertviner. Vi har også noe rosévin fra Bordeaux.

TOSCANA

 

Fra Toscana, Italia har vi fokus på Chianti Classico og Montalcino.

 

I Chianti Classico har vi to store produsenter i vårt sortiment: Castello di Ama og San Felice. Castello di Ama er en av kult-pprodusenten i Chianti Classico, med blant annet super-Toscaneren l'Apparita som en av deres hovedviner. San Felice er også en stor produsent, med meget høy kvalitet på sin store produksjon av forskjellige viner. Fra Montalcino har vi produsentet Campogiovanni, som produserer noen av de beste brunelloene i Montalcino.

BURGUND

 

Burgund, et annet av de virkelige kjente vinområdene i verden. Den store produsenten Maison Ambroise er i vårt sortiment fra Burgund.

 

Den store produsenten Maison Ambroise er i vårt sortiment fra Burgund. Her er det primært viner fra Cotes-de-Nuits, og Maison Ambroise produserer et relativt stort volum, til Burgund å være

RHÔNE

 

Rhône er et meget spennede område, med karakteristiske peppertoner på smaken av rødvinen.

 

Vinene i vårt sortiment fra Rhône, kommer primært fra sør-Rhône.

PROVENCE

 

Provence er et område med mye sol og varmt vær, og mye av vinene fra Provence er roséviner. Provence produserer likevel meget gode rødviner, som er det vi har i sortimentet

 

Vi har hittil kun en produsent fra Provence: Ch des Muraires, en spennede prdusent, som er produsert av Bernard Magrez ,en av de beste produsentene fra Bordeaux.

SPANIA

 

Det kommer mange typer viner fra Spania, men områdene Rioja, Toro og Priorat er de mest fremtredende, og er også de vi har valgt å ta inn i sortimentet

 

Alle vinene vi har i sortimentet fra Spania er produsert av Bernard Magrez ,en av de beste produsentene fra Bordeaux. Mange av vinene har fått gode scores, og markerer seg som "value for money", sammenlignet med mye annet i det samme segmentet.

INFO

Grapestone Fine Wines AS

 

Org. nr. 911 576 821

Oslo

FÅ OPPDATERINGER

© Copyright 2017. All Rights Reserved.